KLINIK KOREA

Distrik Gangnam, Seoul, Korea sudah ternama sedunia, di sektor estetika medis, iaitu operasi plastik kecantikan dan kedai kecantikan. Tahukah Anda, apa sebabnya?

Di distrik Gangnam, Seoul dan pulau Jeju ada lebih kurang seribu buah klinik estetika medis, iaitu hospital bedah plastik, kulit, gigi, dan kedai kecantikan. Maka, pelanggan-pelanggan dari Cina, Rusia, Mongolia, Vietnam, dan lain-lain, mengunjungi klinik tersebut untuk merawat kecantikan mereka.

Teknologi bedah plastik di Korea bermula dikembangkan pertama kali pada tahun 1965. Selama lebih kurang 50 tahun, teknologi tersebut telah banyak bertumbuh dan berkembang terus sehingga meraih kestabilan dan daya saing bedah yang terbaik sedunia di sektor operasi plastik mata, hidung, payudara, sedot lemak, bentuk muka, dan sel punca.

Bilamana Anda sekalian berjalan-jalan di Gangnam, Seoul, boleh faham kenapa daerahnya disebut sebagai mekah operasi plastik. 70~80% klinik operasi plastik di Seoul terpusat di daerah tersebut yang merupakan kompleks medis operasi plastik kecantikan dimana bersaing ketat dengan teknologi bedah plastik yang tercanggih. Maka, daerahnya telah menjadi tempat pelancongan yang sangat ternama dengan teknologi medis terbaik bagi orang asing.

서울시티버스와 제주도이미지

Kalau begitu, macamana boleh mencari klinik yang berfasilitas terbaik dan memberi harga terjangkau di antara lebih-kurang seribu buah klinik estetika medis?

Kami, YLiS boleh memberi informasi. YLiS sudah mendapat izin rasmi dari kementerian kesihatan dan kesejahteraan sosial, pemerintah Korea Selatan sehingga mempunyai surat sertifikat dan staf untuk memandu wisata buat orang asing. Kami sudah menjalin hubungan kerjasama yang baik dengan seluruh klinik estetika medis dan kedai kecantikan di Korea. Oleh sebab itu, ke manapun Anda berlancong, kami boleh bertanggung jawab atas perjalanan yang aman dan nyaman.

미란다커와행사장, TV방영

01. Kalau mahu menjalani operasi plastik kecantikan, mesti mengunjungi klinik yang mana?

Di daerah Gangnam, Seoul dan pulau Jeju, Korea, ada lebih kurang seribu buah klinik estetika medis. Oleh sebab itu, orang asing mengalami kesulitan untuk mencari klinik yang ternama. Orang Korea pun merasa bingung untuk mengenal ciri-ciri setiap klinik. Jadi, mereka sering melakukan tanya dan jawab lewat internet sahaja. Kalau Anda mengetok pintu YLiS, kami akan memilih klinik buat Anda, yang berfasilitas terbaik dan ada banyak dokter ahli berkemampuan tinggi dengan mempertimbangkan ciri-ciri organ tubuh Anda.

02. Apakah boleh menjalani bedah yang aman asal saja mengunjungi hospital operasi plastik berskala besar yang ternama di internet?

Setiap hospital memiliki sektor yang telah dikuasainya. Meskipun skala rumah sakit itu besar, tak boleh pandai menjalankan operasi plastik seluruh bahagian termasuk bahagian mata, hidung, dada, dan sedot lemak. Di setiap bahagian tersebut mesti ada dokter spesialis yang berkemahiran tinggi. Pada umumnya, di hospital berskala besar ada dokter spesialis yang baik dan fasilitas yang bagus dan aman. Meskipun demikian, masih sulit untuk menentukan jadwal waktu pengobatan dengan ketua hospitalnya kerana ada banyak pesakit. Kalau Anda menghubungi YLiS dulu, kami akan membantu Anda untuk memilih klinik yang boleh pandai menjalani operasi plastik tubuh Anda dan menentukan jadwal waktu operasi menurut jadwal perjalanan Anda.

03. Apakah boleh membayar biaya untuk operasinya pada perusahaan broker atau biro pelancongan sebelum berkunjung ke Korea?

Itu sangat berbahaya. Kalau sudah membayar dulu di luar negara sebelum masuk ke Korea, akan pasti menghadapi kesulitan untuk menjalani operasi di hospital Korea yang berkualitas tinggi. Karena belum mengikuti pemeriksaan untuk operasinya, menjadi susah untuk mendapat pengobatan yang baik di Korea. Oleh sebab itu, kami mempersilakan Anda untuk mendapat pemeriksaan dulu dari dokter, lalu baru membayarnya. Bilamana reservasi dulu lewat situs reservasi online YLiS sebelum bertolak, Anda boleh bebas mengatur jadwal waktu dengan pihak klinik serta menikmati perjalanan yang nyaman selama berada di Korea.

04. Adakah perbejaan biaya operasi di antara orang Korea dan orang asing di klinik Korea?

Biaya operasi untuk orang asing lebih mahal daripada orang Korea di setiap klinik Korea. Sebab, diperlukan biaya untuk melengkapi fasilitas perawatan, penterjemahan, dan persiapan promosi khusus untuk orang asing. Meskipun demikian, bilamana reservasi lewat YLiS dan melakukan lawatan ke klinik, maka boleh mengikuti pengobatan dengan harga lebih murah dan mendapat banyak keuntungan daripada reservasi pribadi tanpa bantuan YLiS. Kami tetap memberi banyak layanan termasuk reservasi kamar hotel dan antar dengan mobil.

05. Apabila menjalani operasi plastik di daerah Gangnam lewat YLiS, ada keuntungan apa saja?

1. YLiS ialah lembaga yang aman dan sudah dirasmikan oleh pemerintah Korea karena telah mendapat izin dari departemen kesehatan dan kesejahteraan sosial,
    Korea.
2. Anda boleh memilih klinik yang terbaik sesuai dengan ciri tubuh Anda kerana kami bekerjasama dengan banyak klinik yang ada fasilitas terbaik dan banyak staf
    dokter spesialis.
3. Kami mempersiapkan visa supaya boleh menjalani operasi plastik di daerah Gangnam, Seoul dan pulau Jeju.
4. Kami memandu pelancongan agar boleh menikmati perjalanan di Seoul dan pulau Jeju selain hari operasi.
5. Kami memperkenalkan tempat perbelanjaan barang bebas cukai seperti barang kosmetik kulit, baju, dan lain-lain.
6. Boleh mudah melakukan reservasi klinik yang bermutu tertinggi dan menghemat biaya operasinya dibandingkan dengan kunjungan pribadi.
7. Kami memberi harga diskon 15% buat mahasiswa(sarjana, master, Doktor) yang sudah reservasi lewat homepage YLiS.

06. Apakah aman dan tidak ada masalah bilamana menjalani operasi di Korea?

Operasi plastik Korea sudah ternama di dunia sehingga banyak pesakit dari seluruh dunia mengujungi klinik di Korea. Kerana, di klinik Korea ada dokter spesialis yang berkemampunan teknologi tinggi dan berfasilitas alat tercanggih. Meskipun dokter spesialis Korea sudah terkenal sangat di masyarakat Korea, dia tidak boleh pandai menjalankan operasinya. Kerana di luar negara tak ada fasilitas canggih seperti yang di Korea. YLiS yang sudah mendapat izin dari pemeritah Korea(kementerian kesihatan dan kesejahteraan sosial, Organisasi pelancongan Korea), bertanggung jawab atas keselamatan sebagai peserta perusahaan asuransi yang terjamin dari pemerintah.

07. Macamana caranya reservasi untuk mengikuti operasi plastik di Korea?

Bilamana Anda melakukan reservasi melalui situs reservasi homepage YLiS, kami akan menolong Anda untuk mengikuti prosedur berikutnya. Situs reservasinya ditulis dalam bahasa Cina dan Inggeris serta memberi layanan dalam kedua bahasanya. Kalau Anda tiba di Korea, penterjemah bertugas sambut kedatangan di pelabuhan udara Incheon, mengantar ke klinik, dan memandu wisata agar mengikuti operasi plastik kecantikan yang bermutu tinggi.

여러병원로고

KLINIK KOREA

  • 리젠성형외과
  • 원진성형외과
  • BK성형외과
  • 그랜드성형외과
  • 라프린
  • 아이디
  • 압구정연세안과
  • 미인만들기성형의원

ETC

마이너스
No Title Name Date Hit
2 All women's wish, "baby face," how can we have it and maintain it? 美在首尔 2014-02-03 22,311
1 Which is the famous hospital In Gangnam of Seoul ?? Young Life in Seoul 2013-12-27 27,183
[first]... [prev] 1 [next] ...[last] (total 2 ::: 1 page)